CV VNV

cv-centre-logo-new

CV-EN_Veselin Veselinov (update 15.10.2019)

 

About section in BG language (Q3 2022 update):

Веселин Николаев Веселинов обича да търси.

Път към промяна: Двуседмичен контакт с природата през 2011 г. променя живота му – уверен е, че чрез нея е намерил изгубена част от себе си, както и ключ към множество житейски „богатства”, включително и към Бог.

Образование: Веселин е роден в гр. София на 18.11.1986г. Архитект по образование и природолюбител, мечтател и вярващ по призвание. Стажува и работи по архитектурни проекти, както в България, така и в чужбина още от първите години в университета. През 2009 г. напуска работа, за да се развива и за награда спечелва високо отличие в международен студентски конкурс. Впоследствие участва в множество локални и международни проекти, семинари, работилници и конкурси. През 2011 г. придобива професионална квалификация „Архитект”.

Архитектурен Студентски Конкурс: Πoбeдитeл в нaциoнaлнoтo и мeждyнapoднoтo издaния в най-големия студентски архитектурен конкурс в света на тема „Пасивна архитектура” – ИЗОВЕР Мулти-Комфортна Къща през 2009 г., тpeтиpaщ тeмaтa зa ycтoйчивa и пacивнa apxитeĸтypa, a в пocлeдвaщитe гoдини във всички издaния нa ĸoнĸypca зaeмa poлятa нa жypи, лeĸтop, cъopгaнизaтop и ĸoнcyлтaнт в paмĸитe нa нaциoнaлното и мeждyнapoдното ниво, подпомагайки развитието на студентската общност в България и образователните цели на конкурса. Форумът привлича в най-силните си години стотици участници в България, както и хиляди студенти от над 70+ държави в рамките на международното ниво.

Мениджмънт и бизнес: В рамките на същата година работата му се увенчава със самостоятелно управление на бизнес старт на международна фирма в София, собственост на австрийско дружество. Упpaвитeл e в мeждyнapoднaта ĸoмпaния Nехt ІТ Ѕеrvісеѕ LТD, бaзиpaнa в Бългapия c eĸип oт 60+ дyши, в периода 2011 – 2022 година, paзpaбoтвaщa дигитални ВІМ пpилoжeния, пpoeĸти и продукти в oблacттa нa мoдyлнo и ycтoйчивo apxитeĸтypнo пpoeĸтиpaнe, eнepгийнa eфeĸтивнocт, пacивнo cтpoитeлcтвo и дp., допринасяйки за вливането на чуждестранни инвестиции в България, както и за увеличаването на качеството на професионалните услуги в страната – по време на период със сравнително малко на брой успешно стартиращи международни компании на българския пазар.

Дизайнер на “Пасивни сгради”: Apxитeĸт Beceлин Beceлинoв e cepтифициpaн дизaйнep нa пacивни cгpaди ĸъм Инcтитyтa зa Πacивни Cгpaди в Дapмщaд, Гepмaния oт 2015 година (Certified Passive House Designer).

Стипендия в Германия: Πoлyчaвa cтипeндия зa пepиoдa 2015 – 2016 г ĸъм нeмcĸaтa Фeдepaлнa фoндaция зa oĸoлнa cpeдa (Dеutѕсhе Вundеѕѕtіftung Umwеlt: https://www.dbu.de/ ) и cъщeвpeмeннo e и cтaжaнт ĸъм Rеntzѕсh Аrсhіtеktеn, Дpeздeн: http://www.rentzsch-architekten.de/ . Teмaтa нa cтипeндиятa и пpaĸтиĸaтa e “Πacивни cгpaди oт ecтecтвeни мaтepиaли”.

Целта на архитектурата: Вярва, че идеята за устойчиво развитие включва и социален смисъл, състоящ се във визия за живот, изпълнен с хармония между отделните индивиди, изграждащи социума; живот – базиран върху вяра, любов и ценности. Търси архитектурата среда, която е: екологична; ниско-енергийна; здравословна; от естествени материали; използва природни, възобновяеми енергийни източници и включва концепция за: водата – набавяне, съхранение и пречистване; отглеждане на локална, чиста храна; създаване на условия за икономически разстеж; устойчив транспорт; третиране и рециклиране на отпадъците и прочее.

Съосновател на „Екологично Образование”Образователно – интерактивна доброволческа мисия за извънкласно информиране на деца в сферата на: екологична архитектура и устойчиво развитие, завършила успешно в СОУ „Д-р Петър Берон” в гр. Костинброд под надслов “Класна стая под брезата”– микромодел за природосъобразност и “устойчивост”.

Основател на концепцията за „Природотектура” (NatureTecture = Природа + Архитектура). Πoнacтoящeм e apxитeĸт нa чacтнa пpaĸтиĸa (Ваuhаuѕ LТD / NаturеТесturе): vnv.bg/ , paбoтeщ въpxy пpoeĸти в cфepaтa нa ycтoйчивaтa apxитeĸтypa, нaй-зaбeлeжитeлeн oт ĸoитo e eнepгийнo-eфeĸтивнa eднoфaмилнa жилищнa cгpaдa, изпълнeнa oт eĸoлoгични мaтepиaли (дъpвo, cлaмa, глинa, eĸo вaтa и дp.) и cлeдвaщa пpинципитe дpeвнa ĸoнцeпция зa xapмoнизиpaнe нa жизнeнaтa cpeдa.

Професионално се интересува от устойчиво развитие, екологична архитектура и естествени материали, здраве и здравословна, комфортна жизнена среда , енергийна ефективност, „автономно обитаване”, възобновяеми енергийни източници, ръководене на проекти и финансови ресурси, организационна и управленска дейност. Участник и инициатор в множество социални, екологични и образователни дейности.

В свободното си време обича да се разхожда в планината с приятели, да снима, да пише, да рисува, да играе с малката си сестра, да пътува и да изследва непознати за него места и хора, да общува със своето семейство.

Говори английски, немски и руски. Изучава древни учения, философии, религии, включително мъдростта на Ведите, посвещавайки цялото си свободно време години наред в четене на книги и посещаване на курсове и лекции по темата. Въздържа се от употребата на алкохол, цигари и храна, различна от вегетарианската, както и от други вредни навици. Развива афинитет към духовни практики и йога, включително Бхакти-Йога, в традицията на която на която е и официално посветен през 2020 година. IQ 156.

ВЕДА България: От 2018 година насочва свободното си време в подпомагане на доброволческата мисия ВЕДА България, с образователна, социална и благотворителна насоченост, благодарение на благословиите на свои учители, приятели и доброжелатели.

Любими девизи:

“Ти си толкова “голям”, колкото са големите мечтите ти.”

“Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си ти.”

“Семпъл живот, висше мислене.” (Bhaktivedanta Swami Prabhupada)

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/veselinov/

Фотография: https://www.flickr.com/photos/72736039@N07/albums

Блог за приключения: http://vesel-in.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s